Katarina Pirak Sikku – Almmiravdda ivnnit

UTSTILLINGEN: ALMMIRAVDDA IVNNIT!

Visningsperiode: 09/08/21 – 05/09/21


 

Det finns något som vaknar i mig när löven har fallit, kylan har kommit och naturen förbereder sig för vinterns vila. Det infinner sig en ro, ett lugn men också något vemodigt. Jag brukar gå ut i den blåa timmen, timmen då mörkret konkurrerar ut solens strålar, allt för att ögonen ska vänja sig vid mörkret. Jag gillar också när jag går på halvt frusen mark då den ger vika för min tyngd och jag sjunker ner genom den frusna marken. Jag bara upplever naturen, inga pennor, inget papper, ingen kamera. Det är naturen och jag.

Det är något jag försöker fånga, vad vet jag inte, jag har sökt sedan 1997 och kommer att fortsätta söka. Här delar jag min process med er.

– Katarina Pirak Sikku

 

Foto fra utstillingen Almmiravdda ivnnit
Fotograf: Katarina Pirak Sikku