Jennie Hagevik Bringaker: Performance 6/4

Utstillingsåpning og performance på Samisk senter for samtidskunst

Lørdag 6. april kl. 18:00.

Ved utstillingsåpningen av Time for Sculpture #3 blir det en performance med de to Oslobaserte kunstnere Jennie Hagevik Bringaker og Erlend Hogstad. Denne finner sted i utstillingen med skulpturene til Aase Texmon Rygh.

 

Jennie Hagevik Bringaker og Erlend Hogstad har til Aase Texmon Rygh møbius-skulpturer arbeidet frem et performativt verk. I interaksjon med utstillingsrommet vil performancen belyse og levendegjøre møbiusbåndets overgang mellom ulike tilstander. Dobbeltheten, de organiske båndene, evigheten og den materielle prosessen. De statiske stille og kontemplative skulpturene blir gjenstand en kunstform som bygger på et her og nå og det forgjengelige. Når performancen er over, står evighetsskulpturene tilbake.

Jennie Hagevik Bringaker, f. 1978, bor og arbeider på Strømmen i Akershus. Hun jobber i et krysningsfelt mellom skulptur og performance og har bakgrunn fra Akademi for Scenekunst, linje for Scenografi og New York University, MFA i Studio Art. Hun har de siste årene  fått mye oppmerksomhet for Trollkrem, en prosjektbasert plattform for performancekunst som hun har drev sammen med Tor Erik Bøe.

Nettside: http://jenniehagevikbringaker.tumblr.com

Erlend Hogstad, f. 1980, er utdannet lyddesigner ved Den norske filmskolen og har samarbeidet med Jennie Hagevik Bringaker på en rekke prosjekter tidligere, til blant annet Norsk skulpturbiennale, Paris Internationale og utstillinger ved Hacienda, Zurich, Norsk Billedhoggerforening og Tenthaus Oslo.

 

Perfomancen gjennomføres med støtte og i samarbeid med Nasjonalmuseet.