Olof Marsja | En hop materiella avbilder av världen som skymtar i sinnets periferi

UTSTILLINGEN: EN HOP MATERIELLA AVBILDER AV VÄRLDEN SOM SKYMTAR I SINNETS PERIFERI.

Olof Marsja (f. 1986, Gällivare) arbeider med skulpturelle uttrykk som analyserer og blander uhyggelig den ultramoderne samtidige digitale virkeligheten og popkulturen med historie og tradisjoner knyttet til hans samiske arv og Duodji (samisk håndverk).


 

KUNSTNEREN & KUNSTEN

Håndverk og materialer er sentrale i Marsjas forskning, og verkene hans er dypt preget av mangfoldet av praktisk kunnskap og referanser som kjennetegner hybridformene som han seriøst og humoristisk analyserer spørsmål om historie, samtidens verden og identitet.

Materialene som han benytter er tre, horn, glass, reinskinn, gamle sko eller deler fra en moped. Han utforsker følelsene å skamme seg for ikke å kjenne sin egen historie, om når man lever med tvilen og kjenner ingen tilhørighet. Det å være i et grenseland.

Marsja er utdannet ved Konstfack University of Arts, Crafts & Design, Stockholm (2017) og mottok Maria Bonnier Dahlin Stipend i 2019. Han ble stilt ut på Göteborgs Konsthall (2020), Bonniers Konsthall (Stockholm, 2019), Steinsland-Berliner Gallery (Stockholm , 2019), Luleå Biannual (2018) blant andre, og han er i ferd med å ha sin første separatinstitusjonutstilling på Samisk senter for samtidskunst (Karasjok, 2021) og vil bli omtalt i en viktig undersøkelse ved Rösshka Museum of Arts and Crafts ( Göteborg, 2021). Olof Marsja bor og arbeider i Gøteborg, Sverige.

 

Åpningsarrangement avlyst

SDG tar covid smittespredningen i Kárášjohka på alvor og har avlyst åpningsarrangementet. Vi har også innstilt gruppeomvisninger inntil videre. Det er likevel mulig å besøke utstillingen i våre åpningstider. Vi ber våre besøkende å sprite hender, bruke munnbind og holde avstand. Hold deg hjemme ved symptomer. Vi slipper maksimalt 10 personer inn i galleriet samtidig.

Vi oppfordrer alle å følge covid smittevernregler. Takk for at du bidrar.

 

Foto: Tiden , 2021. Fotograf: Olof Marsja.