Olof Marsja: En hop materiella avbilder av världen som skymtar i sinnets periferi

Olof Marsja (f. 1986, Gällivare) arbeider med skulpturelle uttrykk som analyserer og blander uhyggelig den ultramoderne samtidige digitale virkeligheten og popkulturen med historie og tradisjoner knyttet til hans samiske arv og Duodji (samisk håndverk).

Håndverk og materialer er sentrale i Marsjas forskning, og verkene hans er dypt preget av mangfoldet av praktisk kunnskap og referanser som kjennetegner hybridformene som han seriøst og humoristisk analyserer spørsmål om historie, samtidens verden og identitet.

Marsja er utdannet ved Konstfack University of Arts, Crafts & Design, Stockholm (2017) og mottok Maria Bonnier Dahlin Stipend i 2019. Han ble stilt ut på Göteborgs Konsthall (2020), Bonniers Konsthall (Stockholm, 2019), Steinsland-Berliner Gallery (Stockholm , 2019), Luleå Biannual (2018) blant andre, og han er i ferd med å ha sin første separatinstitusjonutstilling på Samisk senter for samtidskunst (Karasjok, 2021) og vil bli omtalt i en viktig undersøkelse ved Rösshka Museum of Arts and Crafts ( Göteborg, 2021). Olof Marsja bor og jobber i Göteborg, Sverige.

Foto: Olof Marsja, Tiden , 2021 (Fink, eik, skjerfring i reinhorn, regnjakke, 42 x 11 x 7 cm).