Ny Direktør — Marija Griniuk

Styret i Stiftelsen Sámi Dáiddaguovddáš (SDG) – Samisk Senter for Samtidskunst har ansatt 38 år gamle Marija Griniuk i det nye åremålet som direktør for kunstsenteret. Åremålet er på fire år. SDG mottok fem søknader på stillingen som direktør. Av disse utmerket Griniuk sin søknad seg markant. 


DIREKTØR

Griniuk er fra Litauen, og har ukrainsk bakgrunn. Hun har bodd i København i flere år. Hun snakker dansk, litauisk, ukrainsk, engelsk, russisk og enkel polsk. Hun har en solid kunstutdanning og har bred erfaring innen ledelse, kuratering, formidling, økonomi og markedsføring. Hun arbeider også med forskning, og avslutter nå sitt doktorgradsarbeid ved Arctic art and design-fakultetet ved Universitet i Rovaniemi.

Griniuk har initiert og produsert en rekke store kunstprosjekt i Litauen og Danmark. Hun har også vært involvert i prosjekter på Nordkalotten/i Sápmi.

Fordi hun arbeider både som visuell kunstner, forsker, kurator og leder innen kunstfeltet, har hun god erfaring innen alle de felt som SDG trenger i en direktør. 

 

Griniuk flytter til Karasjok sammen med sin familie, og tiltrer stillingen 25. juli i år.