New Mineral Collective: Erotics of Counter-Prospecting

UTSTILLING: EROTICS OF COUNTER-PROSPECTING! 

Visningsperiode: 15/11/2019 – 5/1/2020.

«Erotics of Counter-Prospecting» presenterer arbeider fra 2013 til 2019, i form av bevegelig bilde, lysboksfotografier, installasjoner, avis og tekst.


 

NEW MINERAL COLLECTIVE

Kunstnerne Tanya Busse og Emilija Škarnulytė begynte å samarbeide under navnet New Mineral Collective (NMC) mens begge var studenter ved Kunstakademiet i Tromsø. NMC beskrives som en plattform for undersøkelse av menneskets påvirkning av og inngripen i jordskorpen. I sin tidlige produksjon var NMC konsentrert rundt de europeiske nordområdene, nå er også deler av Nord-Amerika og Midtøsten besøkt for å gjøre research og lage nye arbeider. Dette for å utvide prosjektets dimensjon, både geografisk men også politisk.

Utstillingen er en videreføring av årets festivalutstilling under Tromsø internasjonale filmfestival og vises i Karasjok som ledd i et samarbeid mellom SDG og Tromsø kunstforening.


Kurator: Leif Magne Tangen
Co-kurator: Vsevolod Kovalevskij

 

Utstillingen var åpnet SDGs direktør Kristoffer Dolmen. Kunstnerne var tilstede under åpningen. artistisk performance was utført av Sara Marielle Gaup Beaska.

 

Foto: Samisk senter for samtidskunst / Fotograf: Tor Egil Rasmussen.