Neste utstilling: Hilde Skancke Pedersen

Hilde Skancke Pedersen er født i Hammerfest og bor i Kautokeino i Finnmark, Norge.

Hun er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo og ved Forfatterstudiet 1 og 2 ved Universitetet i Tromsø.

Hennes hovedfokus er på visuell kunst inkludert kunstfilm, men hun arbeider også med scenetekst og poesi, og som scenograf og kostymedesigner for teater og dans. i arbeidet med verk innen alle disse sjangrene er hun påvirket av livet i Finnmark og det øvrige Sápmi. Kulturen, naturen, klimaet og omgivelsene her og i andre områder hun har besøkt, nedfeller seg som ideer og impulser inn i de enkelte verk.

Hilde arbeider ofte sjangeroverskridende i spenningsfeltet mellom billedkunst og scenekunst, noe som resulterer i ulike uttrykk innen sjangeren performance. Som billedkunstner regnes hennes tosidige verk til plenumsal og foajé i Sametinget i Norge som hennes hovedverk. Hun har hatt en rekke soloutstillinger, og har deltatt på mange gruppeutstillinger i inn- og utland. Som kurator har hun arbeidet med kunst til utstillinger, til offentlige rom og museer.

Hun er politisk og fagpolitisk engasjert, og har hatt mange verv i samiske og norske kunstnerorganisasjoner.

Hilde har blant annet stilt ut ved Modena Museet i Sverige og på kunstmuseet i Murmansk. Hun har deltatt i performancegrupper i Göteborg, Sverige og i Kautokeino, og har vist en solo-performance i New York.

Kunstneren foran «Magic carpet», et verk under arbeid. foto: Lisa M. Kristensen, Dáiddadallu