Elisabet Alsos Strand

Elisabet Alsos Strand utforsker papir- og trykkverdenen gjennom tresnitt og kunstnerbøker.

 

Strands bilder er sterkt påvirket av det mektige og robuste landskapet i nord, og levekårene gjennom de dramatiske årstidsskiftene fra lange, mørke vinternetter til endeløse sommerdager. Et annet fremtredende tema i hennes arbeid er vår påvirkning på naturen og de andre artene vi sameksisterer med.

I japansk kunst, som haiku-poesi, søker arbeidet hennes inspirasjon i sin interesse og sympati for alle skapninger i naturen, som insekter. Det kan ha å gjøre med den japanske kulturens opptatthet av det flyktige og forgjengelige; respekt for alt levende og harmoni med naturen.

Strand er født i Mo i Rana, nær polarsirkelen i Norge, men har bodd 5 år av barndommen i Frankrike og Madagaskar med familien. I dag er hun bosatt i Trondheim.

Strand har en MFA fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen og en doktorgrad i kunst fra Matejko kunstakademi i Krakow, Polen. Hun har deltatt på en rekke utstillinger både nasjonalt og internasjonalt.

Arbeidene hennes er vist frem i offentlige og private samlinger, og hun har blitt tildelt flere offentlige kunstoppdrag. Hun er initiativtaker og koordinator for flere internasjonale samarbeid og utstillinger. Strand har vært på flere studiebesøk i Japan og underviser jevnlig i japanske tresnitteknikker.