BESØK OSS!

Alle skoleklasser er velkommen til å benytte Sámi Dáiddaguovddáš/Samisk senter for samtidskunst som et utvidet klasserom. Senteret kan brukes kl. 10.00-14.30, tirsdag – fredag, men avtales i forkant av hensyn andre besøksavtaler, omvisninger osv.

Dersom skolene kontakter SDG helst en uke i forveien kan omvisning tilpasses for den enkelte klasse. Senteret kan også tilby veiledning til elever som arbeider med kunstprosjekter knyttet opp mot samisk samtidskunst.

Sámi Dáiddaguovddáš/Samisk senter for samtidskunst håper på mange besøkende. Avtal gjerne besøket hos oss på e-post: post@samidaiddaguovddas.no

DKS – DEN KULTURELLE SKOLESEKKEN 2020

Tid for skulptur er en introduksjon til den samiske kunstneren Aage Gaup, som hadde en stor utstilling ved Sámi Dáiddaguovddáš /Samisk senter for samtidskunst i nov/des 2018.

Aage Gaup er en av Norges viktigste samtidskunstnere. Mange har sikkert sett noen av de store skulpturene hans som utsmykkinger, på flyplasser, ved skoler og andre offentlige bygninger, eller som scenografi på teater.

I Tid for skulptur vil elevene få gjøre interessante oppdagelser om samtidskunst! Skulpturene til Aage Gaup er langt mer enn dekorasjon og pynt i en skolegård. Det er dette elevene skal gjøre oppdagelser av, i møte med kunsten og formidleren som kommer til skolen.

Skulpturene er også en fortelling om identitet, kulturforståelse, symbolikk, bærekraft, rettferdighet og deg selv! Med klasserommet som arena får elevene både se, høre og jobbe selv når de inviteres til utstilling, samtale og egenaktivitet i klasserommet med skulptur, foto, film, fortelling og et lite kunstverksted.

DKS-produksjonen turnerer på skoler i Finnmark og Troms våren 2020. DKS-tilbudet er utviklet i samarbeid mellom Samisk senter for samtidskunst, Saviomuseet og Nordnorsk kunstnersenter.

OMVISNING OG SØNDAGSKAFÉ NOVEMBER – JANUAR

I utstillingsperioden for “Erotics of Counter-prospecting” med New Mineral Collective (Tanya Busse og Emilija Škarnulytė), inviteres publikum til omvisning og søndagskafé følgende søndager: 17. november, 1. desember og
5. januar.

Enkel servering – gratis.

Velkommen!

SKOLEFORMIDLING 2019

Sámi Dáiddaguovddáš/Samisk senter for samtidkunst tilbyr i ukene 21/10 – 25/10 og 28/10 – 1/11. skoleformidling i utstillingen “Rematriation of a Ládjogahpir – Return to Máttaráhkká».
Tidsrom: kl. 08:30 – 14:30 per dag

• Tilbudet gjelder både for barne-, ungdoms- og videregående skole
• Omvisning tilbys på enten samisk eller norsk.
• Den enkelte lærere bestiller dag og tidspunkt for sin klasse/gruppe
• Varighet: en omvisning tar normalt 45 minutter
• Klassetrinn, antall elever, ønsket språk og navn på kontaktlærer.

Utstillingen er et samarbeid mellom den samiske kunstneren Outi Pieski og den finske forskeren Eeva-Kristiina Harlin.

Påmelding til :
Anita Bjørnback, prosjektkoordinator/formidler
Mobil: 902 97 89
E-post: anita@samidaiddaguovddas.no