Ansgar Ole Olsen — Mitt Landskap

Ansgar Ole Olsen

07.10.2023 – 14.01.2024

Åpningsutstilling 07.10.2023 18.00

Mu Eanadat Várri — Fiervá — Mearra
My Landscape Mountain — Shoreline — Sea
Mitt Landskap Fjellet — Fjæra — Havet

Ansgar Ole Olsen (f. 1952, Lyngen) arbeider med skulpturer i metall. Han har bakgrunn som platearbeider fra Skipsverftet i Tromsø og kunstutdanning fra Noregs Kunsthåndverksskule og Statens håndverks- og kunstindustriskole (1982 – 1986).

Olsen kombinerer gjenbruk av materialer fra gamle maskiner, kjøretøy, arbeids- og jordbruksredskaper med et modernistisk formspråk. Arbeidene i rustfritt, lakkert eller erodert, rustet stål tematiserer gjenstander, motiver og materialer fra industri-, arbeiderhistorie og kystkultur, satt i en stilisert, abstrahert og ofte leken form.

Olsen har hatt separatutstillinger ved flere av landets kunstsentre og deltatt på en rekke gruppeutstillinger regionalt og nasjonalt. Han har deltatt med arbeider på «Collect» ved Victoria & Albert Museum i London og flere andre internasjonale mønstringer. Mye av Olsens kunstneriske virke har vært større utsmykningsoppdrag i både offentlige og private regi som ved Sommerlyst ungdomsskole i Tromsø, Samisk Vitenskapsbygg i Kautokeino og Bodø Lufthavn.

Olsens arbeider er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Nordenfjeldske Kunstindustri museum, Nordnorsk Kunstmuseum, Norsk kulturråd, samt Oppland og Hedmark Fylkeskommune. Han bor og har verksted på Østre Toten.