Stiftelsen Sámi Dáiddaguovddáš (SDG), etablert i 1986, er det ledende internasjonale senteret for samiske samtidskunstnere.

SDGs formål er å være en betydningsfull visningsarena med hovedfokus på internasjonal samisk samtidskunst med lokal forankring i Sápmi, samtidig som å være en viktig møteplass for alle kunstnere og kunstinteresserte.

SDGs visjon er å være en viktig, aktuell møteplass midt i Sápmi, samtidig som å være en viktig kulturbærer og kulturformidler både innenfor og utenfor de samiske samfunn.

SDG er en institusjon med formål om å støtte, formidle og synliggjøre samisk samtidskunst i Europa, til urfolksområder og til de største kunstarenaer i verden. Et viktig formål SDG har er å formidle og skape interesse og forståelse for samtidskunstens uttrykk samtidig som å gi rom for nye og eksperimentelle kunstneriske praksiser og virke for kunstnerisk ytringsfrihet.

Sámi Dáiddaguovddáš arbeider for å utvikle og utvide den samiske samtidskunstens møte
med publikum.


SDG Shop

SDGs formål er å støtte og formidle samiske samtidskunstnere, kunsthåndverk og dáiddaduodji av høyeste kvalitet.

Et bredt utvalg av ulike arbeid av kunstnere og duodjiutøvere finnes i SDGs butikk. Varesortimentet består av bøker, kunst og dáiddaduodji, smykker og gaveartikler mm.